voetbalzone

Redknapp hakt knoop door: ‘Niets voor mij, die baan neem ik niet aan’

Erik van Dam30 okt 2012, 15:14
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2012, 15:14
Advertentie

Harry Redknapp werd in de Engelse pers wekenlang in verband gebracht met de vacature voor trainer bij Blackburn Rovers. De werkloze coach zelf bleef zwijgen, maar heeft zich nu toch uitgesproken over een eventuele stap naar Ewood Park. Volgens Harry Houdini kan er echter een streep door zijn naam, want hij ziet het niet zitten Steve Kean op te volgen bij de Championship-club.

/

De 65-jarige Redknapp is sinds half juni werkloos, dat wil zeggen: hij zit zonder vaste baan als trainer. De Engelsman verricht wel werkzaamheden als adviseur van Bournemouth FC, maar zodra er ergens een interesse functie vrijkomt, gaat hij mogelijk aan de slag. Dat ‘interessant’ ziet hij echter niet terug bij Blackburn. The Rovers degradeerden eind vorig seizoen uit de hoogste afdeling en staan nu vijfde.

Eind september ontsloeg men Kean, omdat de sportieve resultaten onder hem tegenvielen. Sindsdien zoekt Blackburn naar een nieuwe sterke man. Redknapp zou nadrukkelijk in beeld zijn geweest, maar de coach zegt niet beschikbaar te zijn. “Het is niet iets dat ik zou willen doen of in de toekomst ga doen. Het is niets voor mij, ik ga niet op die baan in”, maakt hij duidelijk aan Sky Sports.

Redknapp stelt dat hij niet per definitie negatief tegenover een club in de Engelse Eerste divisie staat. “Nee, niet per se. Als het iets zou zijn dat ik interessant vind…” Nu hij al maanden niet meer ‘op het veld’ staat, heeft Redknapp niet zoveel meer om handen. “Ik begin me te vervelen, je kunt maar af en toe golfen hè? Ik raak op dit moment wat teveel golfballen kwijt”, aldus de trainer met een knipoog.

Bezig met laden …