voetbalzone

Redknapp: 'Ik wist van tevoren al dat de verlenging zwaar zou zijn'

Daniel Cabot Kerkdijk22 sep 2010, 07:52
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2010, 07:52
Advertentie

Tottenham Hotspur vond dinsdagavond haar Waterloo in de Carling Cup. Arsenal was in de verlenging een maatje te groot voor de equipe van Harry Redknapp: 1-4. Na afloop gaf de oefenmeester van The Spurs toe dat hij de ruime nederlaag had zien aankomen. "Ik keek naar al mijn spelers en toen zag ik dat er vier kramp hadden", vertelde Redknapp. "Toen wist ik eigenlijk al voldoende"

/

Na een 1-1 stand in de reguliere speeltijd trok Arsenal de wedstrijd dankzij goals van Samir Nasri (2) en Andrei Arshavin naar zich toe. Tussen de 1-3 en en 1-4 kopte David Bentley namens de thuisploeg nog op het aluminium. "Ik wist dat de verlenging zwaar zou worden", vervolgde Redknapp. "Steven Caulker had ontzettend last van kramp en dat gold ook voor Sandro. Hij had daarnaast klachten aan zijn hamstrings. Kyle Naughton had hetzelfde probleem."

Redknapp vond de eerste penalty, na een overtreding van Sebastien Bassong op Nasri, 'een tikkeltje overdreven', maar de charge van Caulker op Marouane Chamakh was in zijn optiek een ander verhaal. "Dat was een duidelijke strafschop." Redknapp verdedigde zijn selectiebeleid. Zo kwam Rafael van der Vaart niet in actie. "Ik wilde de spelers die nieuw zijn en/of veel wedstrijden hebben gespeeld rust geven. Dat deed men bij Arsenal ook en helaas hebben wij verloren."

Bezig met laden …