voetbalzone

Reeks van vijf duels zonder zege besluit Corinthians-trainer op te stappen

Erik van Dam11 okt 2010, 10:43
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2010, 10:43
Advertentie
/

Corinthians, de nummer drie van de Braziliaanse Série A, is trainer Adislon Dias Batista kwijtgeraakt. De club wist al vijf competitiewedstrijden op rij geen overwinning meer te boeken en daarom besloot Batista zichzelf te slachtofferen. De achterstand op koploper Cruzeiro en nummer twee Fluminense bedraagt vijf, respectievelijk drie punten.

Het opstappen van Batista lijkt daarom een wat overhaaste beslissing, zeker omdat de club nog één wedstrijd minder heeft gespeeld dan de twee bovenste teams. Toch zag hij er geen gat meer in, nadat Corinthians verloor van Internacional, Atlético Mineiro en Atlético Goianiense en gelijkspeelde tegen Botafogo en Ceará. Algemeen directeur Mario Gobbi liet zich aan enkele verslaggevers ontvallen dat Batista zelf besloot er de brui aan te geven, aldus Reuters.

“Hij zei dat hij het pad vrij wilde maken voor een nieuwe coach”, aldus Gobbi. “Hij wilde de teams die nu om de titel vechten niet nog langer helpen.” Adilson was vorig jaar nog werkzaam bij Cruzeiro en loodste die club naar de finale van de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Hij volgde Mano Menezes in juli op, toen die coach Corinthians verliet om Braziliaans bondscoach te worden.

Bezig met laden …