voetbalzone

Reid beëindigt interlandloopbaan bij Ierland om blessures te vermijden

Erik van Dam13 jul 2010, 12:51
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2010, 12:51
Advertentie

Steven Reid zal niet meer uitkomen voor het Iers nationale team. De middenvelder moet nog dertig jaar worden, maar werd in het verleden al vele malen geplaagd door blessures. Om zijn clubcarrière niet op het spel te zetten, heeft hij laten weten dat hij stopt als international. Op die manier hoopt hij minder risico te lopen op kwetsuren.

De Ierse bond kondigt het interlandpensioen van Reid dinsdag op haar officiële website aan. De speler van West Bromwich Albion speelde al twee jaar geen officieel duel meer voor de Ieren en heeft na wikken en wegen de knoop doorgehakt. “Het was een zware beslissing, want ik heb schitterende momenten beleefd met Ierland”, geeft de middenvelder te kennen.

“Maar de blessures die ik de laatste jaren meemaakte, waren niet mis. Ik neem deze stap om mijn clubloopbaan te kunnen verlengen en meer tijd met mijn gezin door te kunnen brengen. Het is enorm jammer dat ik niet meer caps heb kunnen verzamelen in de afgelopen jaren. Hopelijk doet Ierland het goed tijdens de kwalificatieduels voor het EK 2012.” Reid kwam tussen augustus 2001 en september 2008 in totaal 22 keer in actie voor zijn land, en speelde twee duels op het WK 2002.

Bezig met laden …