voetbalzone

Reid in de zevende hemel: ‘Het is een ongelooflijk gevoel’

Erik van Dam15 jun 2010, 17:12
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2010, 17:12
Advertentie

Winston Reid beleefde dinsdag het voorlopige hoogtepunt in zijn profloopbaan. De 21-jarige verdediger van FC Midtjylland kopte Nieuw-Zeeland naar haar eerste WK-punt ooit door op de valreep de gelijkmaker tegen Slowakije te verzorgen (1-1). “Het is een ongelooflijk gevoel, voor mezelf, maar zeker voor de hele ploeg”, sprak Reid na afloop.

/

Nieuw-Zeeland was vanzelfsprekend door het dolle heen na de gelijkmaker van Reid. Zelf kon de Kiwi zijn gelijkmaker maar moeilijk bevatten. “Dit was ongetwijfeld het belangrijkste doelpunt uit mijn carrière”, aldus Reid. “Dit is ons beste resultaat ooit op een WK. De eerste helft hebben we een paar kansen gekregen, maar scoren zat er niet in.”

Na de 1-0 van Robert Vittek maakte Reid dus in extremis de waardevolle gelijkmaker. “De tweede helft hadden we het erg moeilijk met de Slowaken. We kwamen er nog amper uit, maar het doelpunt maakt alles goed”, stelde Reid tevreden vast. Nu wacht het land nog krachtmetingen met Italië (20 juni) en Paraguay (24 juni).

Bezig met laden …