voetbalzone

Reina bestudeerde Balotelli: 'Ben er toch in geslaagd zijn penalty te keren'

Bart Kruyt23 sep 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2013, 00:20
Advertentie

Lange tijd leek het onmogelijk, maar Mario Balotelli heeft zondagavond toch echt een penalty gemist. De aanvaller stond bekend als dé strafschoppenspecialist bij uitstek en benutte de 26 pingels die hij hiervoor in zijn loopbaan nam, maar zondag keerde José Reina de matige inzet van Balotelli. Mede daardoor won Napoli voor het eerst sinds 27 jaar weer eens in het San Siro (1-2).

/

Reina zei na afloop dat hij Balotelli bestudeerd had: "Zoals altijd hebben wij onze tegenstander goed geanalyseerd", zei de door Liverpool aan Napoli verhuurde keeper tegen Sky Italia. "We wisten bijvoorbeeld dat Balotelli goed is in het nemen van penalty's, maar ik ben er toch in geslaagd zijn strafschop te keren." In de slotfase van het duel werd Reina nog wel gepasseerd door Balotelli, maar tijd voor de gelijkmaker bleek er hierna niet meer te zijn.

Balotelli kreeg het na afloop van de wedstrijd nog aan de stok met de arbitrage en ontving nog een rode kaart. Binnenkort zal duidelijk worden voor hoeveel duels de Italiaan geschorst zal worden. "Ik heb Mario nog niet gesproken, maar als een wedstrijd is afgelopen, is het beter om je mond te houden", zei Milan-coach Massimiliano Allegri. "Ik ben tegen hysterie: mijn spelers moeten na afloop gewoon van het veld lopen en de scheidsrechter met rust laten."

Bezig met laden …