voetbalzone

Reis van Mark van Bommel naar kantoor Duitse bond levert niets op

Rian Rosendaal26 aug 2021, 17:09
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2021, 17:09
Advertentie

Het hoger beroep van VfL Wolfsburg tegen de reglementaire eliminatie in de DFB-Pokal heeft niets opgeleverd, zo meldt de club donderdag via de officiële kanalen. Mark van Bommel was vandaag hoogstpersoonlijk naar het hoofdkantoor van de Duitse voetbalbond afgereisd om een herkansing uit het vuur te slepen. Wolfsburg werd onlangs uit het bekertoernooi gezet omdat Van Bommel tegen Preussen Münster een wissel teveel had toegepast in de verlenging.

Wolfsburg won in de eerste ronde van de DFB-Pokal na de verlenging, maar de vreugde over het verlengen van het bekeravontuur was er niet. Van Bommel had namelijk in totaal zes wissels gebruikt, terwijl het maximum op vijf wissels ligt in het bekertoernooi. Volgens Kicker maakte scheidsrechter Christian Dingert in zijn wedstrijdrapport melding van de overtreding. In de regels van de DFB valt te lezen dat 'vijf wissels mogelijk zijn in het nieuwe seizoen' en dat 'een extra wissel in de verlenging niet is toegestaan'. De zaak kwam in handen van de Duitse tuchtcommissie en de bekeroverwinning van Wolfsburg werd al snel omgezet in een reglementaire 2-0 nederlaag, tot grote teleurstelling van Van Bommel en consorten.

Het bestuur van Wolfsburg liet het er niet bij zitten en kondigde al snel aan dat het in beroep zou gaan tegen de strafmaatregel. De zaak diende deze donderdag in Frankfurt, met Van Bommel die zijn kant van het verhaal deed tegenover de voetbalbond. De Wolfsburg-leiding oordeelde dat de arbitrage bij de zesde wissel had moeten ingrijpen, terwijl de tuchtcommissie het standpunt huldigde dat de fout toch echt bij Van Bommel zelf lag.

Wolfsburg zette in op het overspelen van de wedstrijd in de eerste ronde tegen Preussen Münster, dat zelf niet zat te wachten op een replay van het duel in het nationale bekertoernooi. Het spelen van een wedstrijd in de tweede ronde heeft namelijk de nodige financiële voordelen en dat geld wil men aanwenden om de selectie te versterken. Een eventuele replay tegen Wolfsburg zou pas na het sluiten van de transfermarkt hebben plaatsgevonden, waardoor er geen aankopen meer konden worden gedaan.

Bezig met laden …