voetbalzone

Rekik: ‘Kijk, ik heb wel spelers als Kompany, Lescott en Touré voor me’

Erik van Dam15 jun 2012, 09:45
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2012, 09:45
Advertentie

Karim Rekik hoopt komend seizoen speelminuten te maken bij Manchester City. De Rotterdammer werd afgelopen seizoen één maand verhuurd aan Portsmouth en hoopt zich in de voorbereiding in de kijker te spelen bij trainer Roberto Mancini. “Ik hoop sowieso minuten te maken in de Premier League”, zegt Rekik in Voetbal International.

/

Het jeugdproduct van Feyenoord speelde vorig seizoen acht wedstrijden voor Portsmouth, waarin hij drie keer tot van man van de wedstrijd werd verkozen. Rekik kijkt ‘met een goed gevoel’ terug op die korte huurperiode. “Een mooie ervaring. Net als het spelen voor volle stadions, enthousiaste supporters én tegen sterke tegenstanders”, aldus Rekik, zoon van een Tunesische vader.

“Ik ga sowieso op trainingskamp met het eerste naar Oostenrijk en later nog naar China en dan zien we het wel. Kijk, ik heb natuurlijk wel spelers als Vincent Kompany en Joleon Lescott voor me, terwijl ook Kolo Touré als centrale verdediger uit de voeten kan”, zegt de jeugdinternational. Ik heb misschien nog tijd genoeg, maar als je zoals ik eenmaal je debuut hebt gemaakt wil je meer.. Als dat nog niet bij City kan, dan misschien bij een andere club uit de Premier League. Uiteindelijk wil ik bij City slagen.”

Bezig met laden …