voetbalzone

'Rel rond Douglas was aanleiding voor opstappen Newcastle-directeur'

Daniel Cabot Kerkdijk20 jun 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2013, 00:00
Advertentie

De berichtgeving in Engeland rond Douglas stapelt zich op. Tabloids claimen dat Newcastle United-directeur Derek Llambias is opgestapt omdat de komst van Douglas werd afgeblazen. Llambias kreeg te horen dat hij moest afzien van de komst van de verdediger van FC Twente en dat was voor de sportbestuurder van the Magpies een goede reden om woensdagochtend zijn ontslag in te dienen.

/

De aanstelling van Joe Kinnear als technisch directeur, afgelopen dinsdag, staat centraal in de massale berichtgeving. Hij zou nog nooit van Douglas hebben gehoord en zou Llambias daarom dinsdagavond hebben verzocht om een streep door de naam van de Nederlandse Braziliaan te zetten. Hoofd scouting Graham Carr is mogelijkerwijs de volgende die zijn biezen pakt. Hij moet verantwoording afdragen aan Kinnear en dat ziet de alom gewaardeerde talentenspeurder absoluut niet zitten.

Llambias was naar verluidt maandenlang bezig met het binnenhalen van Douglas, die over elf dagen geen contract met FC Twente meer heeft. Kinnear ziet echter niets in de verdediger, ook al raadpleegde hij nog wel voormalig Twente-coach Steve McClaren. Kinnear maakte afgelopen week geen al te beste indruk door Llambias 'Lambezi' en Yohan Cabaye ‘Yohan Kebab' te noemen. Daarnaast beweerde hij dat hij ervoor had gezorgd dat Tim Krul in 2009 naar Newcastle United kwam, terwijl de Nederlandse doelman al sinds 2006 een Magpie is.

Bezig met laden …