voetbalzone

Rel rond Nederlandse aanvaller in Roemenië: ‘Dit is pure intimidatie’

Thijs Post08 jun 2015, 14:35
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2015, 14:35
Advertentie

Wat voor Sergio Zijler een mooi avontuur in het buitenland had moeten zijn, loopt langzaam maar zeker uit op een nachtmerrie. De Nederlandse aanvaller van Universitatea Cluj werd in maart gefotografeerd in een Roemeens gokkantoor. In Roemenië geldt een gokverbod voor voetballers en toen de foto uitlekte was Zijler de sigaar. In gesprek met het Algemeen Dagbad geeft Zijler zijn versie.

voetbalzone

“Ongeruste vrienden belden me op. Ineens ben je een gokker, of erger, terwijl ik me van geen kwaad bewust ben. Buiten mijn macht wordt een vuil spel gespeeld”, baalt de man die in Nederland speelde voor clubs als FC Twente en Willem II. Hij vertelt dat hij niet in het gokkantoor kwam om te gokken. Volgens Zijler zit er ook een nachtwinkel in het pand en hij kwam alleen wat drinken en een zakje chips kopen. “Tussendoor checkte ik televisiebeelden van Arsenal en keek naar tussenstanden en quoteringen. That’s it.”

Ondertussen is Zijler wel uit de selectie gezet en krijgt hij geen salaris meer, hij hoopt via de FIFA alsnog betaald te worden. “Universitatea Cluj zit financieel aan de grond en moet alle salariskosten schrappen. Dat gaat het makkelijkst als spelers uit zichzelf vertrekken, dus komen er allerlei trucs om spelers onder druk te zetten”, zegt Zijler, die spreekt van ‘pure intimidatie’.

Bezig met laden …