voetbalzone

Renard dreigt met vertrek vanwege Ziyech-discussie en kan naar Ligue 1

Dominic Mostert02 jun 2017, 10:00
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2017, 10:00
Advertentie

Hakim Ziyech keert mogelijk spoedig terug in de selectie van Marokko. De middenvelder kan niet door één deur met Hervé Renard, wat in Marokko tot stevige kritiek op de bondscoach heeft geleid. Renard heeft genoeg van de discussie en dreigt zelfs te vertrekken. Volgens l'Équipe wil Saint-Étienne hem een uitweg bieden.

Na de verloren oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal (1-2), waarvoor Ziyech een uitnodiging had afgeslagen, sprak Renard een groep boze supporters toe. Zij riepen om Ziyech, evenals veel aanhangers in het stadion op woensdagavond. "Jullie zijn Marokkanen? Dus jullie willen je team niet steunen?", wierp de bondscoach op.

In een interview met Arryadia sprak Renard andermaal zijn ergernis uit over de discussie. "Elke keer als we spelen wordt de naam van Ziyech gescandeerd. Zo ga ik mijn tijd niet verdoen. Jullie worden vast blij als ik wegga en hij terugkeert." Naar buiten toe lijkt Renard echter de steun van zijn selectie te hebben.

Renard zou in de belangstelling staan van Saint-Étienne: de recordkampioen van Frankrijk staat naar verluidt al weken in contact met de keuzeheer. Dat zou de weg voor Ziyech naar het Marokkaanse elftal weer vrijmaken. Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, hintte daar na het duel met Oranje al naar. "Hij keer spoedig terug in het elftal."

Bezig met laden …