voetbalzone

Rennard kijkt na remise uit naar duel met 'gewond' Kameroen

Bart Kruyt14 jan 2010, 07:12
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2010, 07:12
Advertentie

Dankzij een doelpunt van Utrecht-aanvaller Jakob Mulenga begon Zambia met een remise aan de Afrika Cup. De ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Tunesië; een resultaat waar bondscoach Herve Rennard wel mee kon leven. “We kijken nu uit naar het duel met Kameroen, wetende dat zij gewond zijn”, aldus de keuzeheer van Zambia.

In het andere groepsduel verloor de tegenstander van Oranje op het WK met 0-1 van Gabon, waardoor Zambia in de volgende groepswedstrijd verslagen móét worden. “We zullen klaar voor ze zijn”, beloofde Rennard. “Over dit duel ben ik tevreden, maar we hadden het nog beter kunnen doen. In het grootste gedeelte van de wedstrijd hielden we ons niet aan de tactiek. Daar ga ik mee aan de slag.”

Zijn collega Ben Zarti klaagde over een niet gegeven strafschop. “Ik vond dat er zeker eentje verdiende”, blikte de keuzeheer terug. “Verder kan ik mijn spelers niets verwijten. We hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen, maar het mocht niet baten.” Aanvoerder Haggui Karim vulde aan: “Vergeet niet dat Zambia al jarenlang in deze formatie samenspeelt. Wij werken met een nieuw team en ik denk dat we het goed hebben gedaan.”

Bezig met laden …