voetbalzone

Reserverol voor Bale verdedigd: ‘Wat snap je er nou niet aan?’

Erik van Dam07 sep 2013, 08:18
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2013, 08:18
Advertentie

Gareth Bale, sinds enkele dagen de duurste speler aller tijden, zat vrijdagavond gewoon op de bank bij de wedstrijd Macedonië - Wales. De Welsh Wizard rondde aan het begin van de week een monstertransfer af van Tottenham Hotspur naar Real Madrid, maar kreeg in de interland om des keizers baard niet de kans te schitteren. Bondscoach Chris Coleman liet hem niet invallen.

/

“Hij is niet fit, dus konden we hem niet gebruiken. Hij was er simpelweg niet klaar voor, we wilden geen risico’s nemen”, legde Coleman naderhand uit. De selectieheer zag vanaf de kant hoe Wales eerst op achterstand kwam, daarna via een rake penalty van Aaron Ramsey de stand gelijktrok en tien minuten voor het einde toch nog de boot in ging tegen de Macedoniërs.

Bale inbrengen was volgens hem gewoon niet nodig. “Het was leuk dat hij deze week bij ons kon zijn, maar je moet wel een bepaald niveau halen om mee te kunnen doen. Als de kans zich had voorgedaan hem in te brengen, had ik dat wel gedaan in de laatste twintig minuten. Maar hij was er niet klaar voor.” Toen er toch wéér een vraag van een journalist kwam, werd Coleman boos. “Wat snap je nou niet aan ‘hij was niet fit’?”, zei de bondscoach zichtbaar geïrriteerd.

“Het interesseert me niet wat anderen ervan zeggen of denken. Ik kijk naar tegen wie we spelen. Als ik de bondscoach van de tegenstander zou zijn en zou zien dat Bale op de bank zit, zou me dat misschien beïnvloeden. Ik heb de supporters toch niet voor de gek gehouden, ofzo? Ik heb toch niet beloofd dat Bale in actie zou komen? Als het mogelijk was geweest had hij meegedaan, maar dat was níet mogelijk.”

Bezig met laden …