Return lijkt overbodig voor Arsenal na duel met briljante treffers

Demen Bulbul05 apr 2018, 22:52
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2018, 22:52

Arsenal lijkt in de Europa League zeker van een plekje bij de laatste vier. Het team van manager Arsène Wenger trok het eerste duel met CSKA Moskou donderdagavond voor eigen publiek met speels gemak naar zich toe (4-1), waardoor de return van volgende week in Rusland niets meer dan een formaliteit lijkt te zijn geworden. De laatste keer dat de Engelse grootmacht de halve finales van een Europees toernooi wist te bereiken was in het seizoen 2008/09. Manchester United was toen in de Champions League uiteindelijk over twee wedstrijden te sterk.

Arsenal heeft zijn zinnen in het slot van het seizoen volledig gezet op Europees succes en maakte zijn favorietenrol tegen CSKA ook meer dan waar. The Gunners speelden met name een sterke eerste helft en hadden slechts negen minuten nodig om de score te openen: na een fraaie aanval wist Héctor Bellerín bij de tweede paal Aaron Ramsey te vinden, waarna de middenvelder uit Wales doelman Igor Akinfeev kansloos liet vanaf een meter of elf.

Het bezoek uit Rusland had tot dan weinig in de melk te brokkelen, maar kwam na een kwartier spelen plots wel op gelijke hoogte via een schitterende vrije trap van Aleksandr Golovin. Arsenal toonde zich echter niet onder de indruk van het huzarenstukje van het toptalent. Een benutte strafschop van Alexandre Lacazette, een geniaal hakdoelpunt van Ramsey en een fijne schuiver van opnieuw Lacazette zorgden na 35 minuten voetballen voor een 4-1 stand.

De formatie van Wenger had ook na de onderbreking weinig te duchten van CSKA, dat in de vorige ronde nog verrassend afrekende met Olympique Lyon, maar in het Emirates Stadium vooral figurant was. Ramsey en Henrikh Mkhitaryan waren in het eerste kwartier van de tweede helft dicht bij een vijfde doelpunt voor Arsenal, maar zij misten scherpte in de afwerking. In het laatste half uur dwongen Mesut Özil en invaller Danny Wellbeck Akinfeev nog tot reddingen en trof Ramsey de paal. Gescoord werd er echter niet meer in Londen.