Reus maakt einde aan bekerdeelname Standard

13 nov 2008, 07:11
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2008, 07:11
Standard Luik ligt al na één ronde uit de beker van België. De regerend landskampioen verloor woensdagavond, een week na de uitstekende prestatie tegen Sevilla, na strafschoppen op het veld van KV Kortrijk. Na 120 minuten stond het 1-1.

De lange keeper Kristof Van Hout (2,08 meter), die voor het eerst dit seizoen tussen de palen stond, hield Standard diverse malen van het scoren af en in de noodzakelijke strafschoppenreeks ontpopte hij zich tot de held van de avond. De Luikenaren hadden de nodige moeite met het taaie Kortrijk. Het tempo lag laag en de Rouches konden hun frivole voetbal nimmer ontplooien op de rampzalige grasmat.

Kortrijk kwam op voorsprong via Elimane Coulibaly. Na een mislukte tackle van Dante kwam Coulibaly alleen voor doel en hij wipte de bal mooi over doelman Jérémy De Vriendt. Na slecht verdedigen van Kortrijk kwam Standard op gelijke hoogte. Igor De Camargo haalde de bal voor de neus van de doelman weg van de achterlijn en Dieumerci Mbokani mocht de bal in een leeg doel trappen.

In het restant van de reguliere speeltijd evenals in de verlenging gebeurde er niet veel meer en moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Van Hout keerde de strafschoppen van Salim Tuaama en Marcos Camozzato en zag verder hoe Wilfried Dalmat het aluminium op proef stelde. Kortrijk won vanaf elf meter met 3-2.