voetbalzone

'Reus wees Man City al af en stelt ook Man United teleur'

Bart Kruyt14 nov 2013, 11:33
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2013, 11:33
Advertentie

Borussia Dortmund heeft toegegeven dat Marco Reus inderdaad een clausule in zijn contract heeft staan, waardoor hij tegen een vastgesteld bedrag de club kan verlaten. Naar verluidt ligt de gelimiteerde afkoopsom op 35 miljoen euro en er zijn verenigingen uit het buitenland die bereid zijn om dit bedrag op tafel te leggen. Het laatste woord is echter aan de speler zelf.

/

En dat is slecht nieuws voor Manchester United en Manchester City. De Engelse stadsgenoten hebben serieuze belangstelling voor Reus, maar volgens de Daily Mail wil de 24-jarige dribbelaar helemaal niet vertrekken bij Borussia. De tabloid claimt dat Reus City al heeft afgewezen en dat hij van plan is om hetzelfde te doen bij United, mocht de club zich in januari melden.

Reus is bezig aan zijn tweede seizoen bij Borussia en is erg gelukkig in het Signal Iduna Park, waar hij na het vertrek van Mario Götze is uitgegroeid tot de absolute sterspeler van het elftal. Borussia raakte Götze ook al kwijt wegens een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract, maar voorzitter Hans-Joachim Watzke van BVB heeft aangegeven dat Reus de enig overgebleven speler in de selectie is die een afkoopsom in zijn verbintenis heeft staan.

Borussia hoopt daar snel een einde aan te kunnen maken en wil met Reus gaan praten over een nieuw contract. De aanvallende middenvelder ligt nu nog tot medio 2017 vast, maar kan bijtekenen en krijgt dan een flinke salarisverhoging. Borussia wil in de nieuwe verbintenis echter geen gelimiteerde afkoopsom laten opnemen. Reus speelde tot dusver 44 competitiewedstrijden voor Borussia, waarin hij 21 keer scoorde, en bereikte vorig seizoen met de ploeg de Champions League-finale.

Bezig met laden …