voetbalzone

Rexach belooft: ‘Dani Alves blijft bij Barcelona, dat weet ik zeker’

Erik van Dam30 apr 2015, 18:23
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2015, 18:23
Advertentie

Al maanden wordt er gesproken over de toekomst van Dani Alves, maar de kans lijkt plotseling groot dat de back gewoon bij Barcelona blijft. Carles Rexach, die deel uitmaakt van het technische hart van de Catalanen, heeft dat donderdag gezegd in een interview met Cope. Beide partijen leken er niet uit te komen, maar nu is het misschien slechts een kwestie van tijd voordat er toch een contractverlenging op tafel komt.

voetbalzone

Sinds het vertrek van Andoni Zubizarreta, in januari, is Rexach samen met drie anderen verantwoordelijk voor het technisch beleid in Camp Nou. Als rechterhand van Ariedo Braida werd hij geïnterviewd door het radiostation in Catalonië en werd hem de vraag voorgelegd, of Dani Alves nu wel of niet bij los Azulgrana blijft. Rexach reageerde bevestigend. “Ik ben daar zeker van, Dani Alves gaat door bij Barcelona”, sprak hij. Dat zou betekenen dat er toch een contractverlenging in het verschiet ligt voor de 31-jarige Braziliaan.

Hij komt al sinds medio 2008 uit voor Barcelona en kon sowieso voor een jaar bijtekenen met de optie op een tweede jaar, maar zelf mikte hij op meer zekerheid. Zijn ex-vrouw Dinorah Santa Ana, die hem zakelijk bijstaat, voerde meerdere gesprekken met de club. Beide partijen leken er steeds niet uit te komen en Santa Ana waarschuwde dat zij en Dani Alves naar andere clubs zouden kijken, als Barcelona bij zijn standpunt bleef. Drie weken geleden sprak ze voor het laatst over de situatie van haar cliënt. Daarbij bevestigde ze dat Barcelona officieel een aanbieding had gedaan, maar dat die niet heel aantrekkelijk was. “Dit is de laagste aanbieding van allemaal”, gaf ze aan.

De laatste keer dat Dani Alves zelf aan het woord kwam, was op 12 april. “Ik ben erg gelukkig bij Barcelona en heb nergens iets getekend. Je moet in het leven dankbaar zijn. Barcelona is de club die mijn leven heeft veranderd, ervoor heeft gezorgd dat ik al mijn dromen uit heb kunnen laten komen. Ik leef met dezelfde ambitie naar het einde van mijn contract als toen ik hier arriveerde. Als de club mij verzoekt een andere club te zoeken, dan doe ik dat. Maar op dit moment is dat niet het geval. Ik blijf tot het einde van het seizoen gefocust, omdat ik nu eenmaal een professional ben. Aan het einde van het seizoen wordt er een beslissing genomen”, zei hij toen.

Bezig met laden …