voetbalzone

Ribéry baalt: ‘Dit is een flinke klap voor Bayern München’

Daniel Cabot Kerkdijk20 nov 2014, 09:10
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2014, 09:10
Advertentie

Het zit Bayern München qua blessureleed niet mee. Josep Guardiola moet op dit moment liefst acht voetballers missen: Thiago Alcántara, Claudio Pizarro, Javi Martinez, José Reina, Tom Starke, Holger Badstuber, David Alaba en Philipp Lahm. Bovendien kwamen Thomas Müller en Manue Neuer niet ongeschonden uit de interlandperiode: het duo is een twijfelgeval voor het weekeinde.

voetbalzone

Vooral de blessure van Lahm is hard aangekomen. De veelzijdige Duitser raakte dinsdag op de training aan zijn enkel geblesseerd en zal minimaal 2,5 maand moeten revalideren van een medische ingreep aan het gewricht. “Dit is een flinke klap voor Bayern”, erkent Franck Ribéry. “Het deed heel erg veel pijn toen we Philipp op het veld zagen liggen. Ik vind het heel erg voor hem, iedereen bij de club.”

“Philipp is een belangrijke speler voor Bayern. Hij is een geweldige aanvoerder, altijd in vorm en speelt altijd goed”, verzekert Ribéry. “Nu moet hij zich focussen op zijn herstel, al zal dat niet makkelijk zijn. Hij heeft de steun van zijn familie en van zijn collega’s nodig. We zullen er alles aan doen om hem te helpen.” Alleen Neuer speelde dit seizoen meer minuten in de Bundesliga dan Lahm: 990 om 954.

Bezig met laden …