voetbalzone

Ribéry baalt van heropening Ballon d’Or-verkiezing: ‘Het is een nadeel’

Gijs Freriks18 dec 2013, 17:56
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2013, 17:56
Advertentie

In navolging van Uli Hoeness heeft ook Franck Ribéry zich verbaasd over de heropening van de Ballon d’Or-verkiezing. De FIFA besloot vorige maand de stembussen te heropenen nadat Cristiano Ronaldo, een geduchte concurrent voor Ribéry in de strijd om de award, de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Zweden in het voordeel van Portugal had beslist.

/

De dertigjarige Ribéry, die al is verkozen tot Europees Speler van het Jaar, verwacht dat de heropening van de stembussen een invloed zal hebben op het eindresultaat. “Het is een nadeel, maar ik vrees niet voor de uitslag. Ik blijf rustig. Ik reis op 13 januari met een goed gevoel naar Zürich af.” De Fransman van Bayern München geeft voorts aan dat hij het ‘een eer’ vindt om naast Ronaldo en Lionel Messi op het podium te staan. Scarface scoorde in 2013 23 keer in 54 wedstrijden.

De linksbuiten steekt in Beieren goed in zijn vel en dat komt mede dankzij de aanwezigheid van Josep Guardiola. “Hij geeft me de volledige vrijheid in het veld. Als je naar onze speelstijl kijkt, zijn Lionel Messi en ik wel vergelijkbaar.” Ribéry verklapt bovendien dat Pep hem in 2010 naar Barcelona wilde halen. Ook Real Madrid had destijds interesse. “Als ik mijn contract bij Bayern niet had verlengd, was ik waarschijnlijk naar Spanje gegaan.”

De winnaar van de Ballon d’Or wordt volgende maand bekendgemaakt en als het aan Thierry Henry ligt, wint zijn landgenoot de prijs. “Hij staat volledig achter Ribéry. Henry is van mening dat Ribéry een geweldige speler is en dat hij ten opzichte van Messi en Ronaldo ietwat wordt ondergewaardeerd”, valt er in een statement van de aanvaller van New York Red Bulls te lezen. De laatste Fransman die de Ballon d’Or wist te winnen, was Zinédine Zidane in 1998.

Bezig met laden …