voetbalzone

Ribéry geeft Fransen hoop: ‘Hij maakte mij ook wel aan het glimlachen’

Gijs Freriks21 mrt 2016, 18:30
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2016, 18:30
Advertentie

Franck Ribéry kondigde in augustus 2014 aan zijn interlandloopbaan te beëindigen, maar de aanvaller hintte onlangs naar een terugkeer bij les Bleus. “Ik heb gelezen dat Didier Deschamps de beste spelers mee wil nemen naar het EK. Dus. Ik speel weer bij Bayern München, heb mijn niveau weer helemaal teruggevonden...”, sprak de 32-jarige Fransman in gesprek met Kicker.

/

Deschamps doet voorlopig echter niets met die woorden, zo laat hij in een reactie weten: “Voor mij is het onderwerp Ribéry helemaal niet aan de orde. We moeten hier niet op vooruitlopen. Ik ben blij dat Franck weer lacht, gelukkig is en zijn minuten weer maakt. Maar hij heeft nog maar twee of drie wedstrijden gespeeld waarin hij meer dan tachtig minuten heeft gemaakt. En misschien iets meer tegen Juventus”, aldus de bondscoach.

“Zijn uitlatingen doen veel Fransen goed en het maakte mij ook wel aan het glimlachen. Maar hij heeft alleen nog maar gezegd dat we de situatie even moeten aanzien.” Ribéry speelde tot op heden 81 interlands en was daarin goed voor 16 doelpunten.

Bezig met laden …