voetbalzone

Ribéry: ‘Griezmann mag nog geen wereldklasse speler worden genoemd’

Erik van Dam13 okt 2016, 22:24
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2016, 22:24
Advertentie

Antoine Griezmann heeft sinds zijn transfer van Real Sociedad naar Atlético Madrid veel indruk gemaakt op fans wereldwijd. In zijn beide voorgaande seizoen bij Atléti maakte de Franse aanvaller 22 doelpunten en dit seizoen staat de teller na zes wedstrijden in LaLiga ook alweer op zes stuks. Griezmann wordt voorzichtig genoemd in het rijtje met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar Franck Ribéry vindt het daar nog te vroeg voor.

/

De aanvallende middenvelder van Bayern Müchen werd in een interview met Sport BILD gevraagd naar zijn getalenteerde landgenoot, maar Ribéry schaart Griezmann nog niet tot de crème de la crème. “Ja, vorig seizoen speelde hij heel erg sterk. Maar je kunt alleen ‘wereldklasse’ genoemd worden wanneer je constant zulke prestaties neer weet te zetten. Je kunt niet na één goed seizoen zeggen: ‘deze speler is zo goed, die verdient de Ballon d’Or’”, meent Ribéry.

“Ik ben het daar althans niet mee eens. In mijn ogen betekent kwaliteit dat je tien, twaalf, vijftien jaar lang topprestaties weet neer te zetten. Dan zeg ik ook: goed gedaan. Of ik daar zelf toe behoor? Vorig jaar was ik negen maanden uit de roulatie, maar los daarvan heb ik het laatste decennium denk ik steevast op de toppen van mijn kunnen gespeeld”, aldus Ribéry.

Bezig met laden …