voetbalzone

Ribéry: ‘Ik ben teleurgesteld over zijn uitspraken over Ballon d’Or’

Daniel Cabot Kerkdijk01 dec 2013, 08:25
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2013, 08:25
Advertentie

Franck Ribéry is zonder meer de beste voetballer van Frankrijk en ook een van de kandidaten om komende maand in Zürich de Ballon d’Or in ontvangst te nemen. Niet alle landgenoten van de aanvaller van Bayern München zijn echter van mening dat de individuele trofee naar Ribéry moet gaan. Mamadou Sakho is van mening dat Cristiano Ronaldo de verdiende winnaar zou zijn.

/

“Ik zou op Ronaldo stemmen”, verzekerde de verdediger van Liverpool. “Hij is een voetballer van wereldklasse, een topatleet. Zijn statistieken zijn dit jaar indrukwekkend. Diep van binnen zou ik op Ribéry stemmen, maar statistieken liegen niet.” Ribéry maakte in 2013 veel minder doelpunten dan Ronaldo, maar de Portugees won echter geen enkele prijs. De Fransman won daarentegen de landstitel, de nationale beker, de Champions League en de Europese Super Cup.

“Sakho heeft me teleurgesteld met zijn recente uitspraken”, erkent Ribéry. “Maar goed, zo gaat het eraan toe in de voetballerij. Hij heeft zijn mening gegeven. Dat is het. Niets serieus.” Vrijwel iedereen gaat ervan uit dat de top drie van de Ballon d’Or uit Ronaldo, Ribéry en Lionel Messi zal bestaan. Over de volgorde wordt echter al weken gediscussieerd.

Bezig met laden …