voetbalzone

Ribéry: ‘Ik hoop dat hij mijn opvolger kan worden bij Bayern München’

Robin Bruggeman30 mrt 2016, 13:36
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2016, 13:36
Advertentie

Kingsley Coman tekende dinsdagavond tegen Rusland voor zijn eerste interlanddoelpunt en ook bij zijn club Bayern München doet de jonge Fransman het goed dit seizoen. De Duitsers huren de aanvaller voor twee jaar van Juventus, met een optie om Coman daarna definitief over te nemen. Franck Ribéry zou dit in ieder geval wel zien zitten; hij hoopt dat zijn landgenoot over een aantal jaar in zijn voetsporen kan treden.

/

“Ik hoop dat hij het kan, ik praat veel in het Frans met hem”, vertelt Ribéry aan Goal. “Kingsley heeft het tot nu toe niet makkelijk gehad, hij speelde weinig in Parijs (bij Paris Saint-Germain, red.) en bij Juventus. Sinds hij in München zit heeft hij hard gewerkt, hij is vrij in zijn hoofd en hij laat het zien op het veld. Ik denk wel dat hij nog beter kan worden. Hij is pas negentien, dus hij moet zich nog ontwikkelen en dingen leren van de oudere spelers in het team.”

Ribéry, die pas net weer volledig fit is na lang blessureleed, ziet dat Bayern veel doet voor jeugdspelers: “Ik wil de jonge talenten helpen, ik wil dat ze beter worden. Toen ik zeventien of achttien was speelde ik in de derde divisie, dat is een hele andere wereld. Bayern geeft die jonge jongens een geweldige kans. Ik ben niet iemand die respect van ze verwacht, daar heb ik een hekel aan. Als een talent het eerste elftal weet te halen ben ik zijn beste vriend. Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière, maar ik ben nooit veranderd.”

Bezig met laden …