voetbalzone

‘Ribéry maakt naderend afscheid bij Bayern moeilijker met stille hoop’

Chris Meijer24 dec 2018, 09:27
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2018, 09:27
Advertentie

Arjen Robben heeft reeds bekendgemaakt dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt bij Bayern München. Ook Franck Ribéry, een andere routinier in de selectie van der Rekordmeister, lijkt de Duitse club na dit seizoen achter zich te laten. Volgens BILD legt de 35-jarige Fransman zich echter niet zomaar neer bij een vertrek.

Bayern is niet van plan om Ribéry nog één jaar contractverlenging te geven. Toch hoopt de aanvaller stiekem nog een seizoen langer bij der Rekordmeister te kunnen spelen en die houding gaat zijn afscheid lastiger maken. Na de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt, die Bayern met 0-3 won en waarin Ribéry tweemaal scoorde, grapte hij in de kleedkamer met Karl-Heinz Rummenigge over een nieuwe verbintenis.

Tegenover de Duitse media laat de aanvaller zijn toekomst nog in het midden. “Ik houd van Bayern en Bayern houdt van mij. In het leven weet je nooit wat er gaat gebeuren. Ik probeer gewoon verder te spelen en plezier te hebben. Dan zien we aan het einde van het seizoen wel wat er gaat gebeuren”, tekent BILD op uit de mond van Ribéry. De aanvaller was dit seizoen in 22 wedstrijden goed voor 5 doelpunten en 1 assist.

Overigens kan Ribéry na dit seizoen terugkeren bij Galatasaray. De Turkse topclub heeft volgende week een ontmoeting met de entourage van de Fransman gepland, zo weet Fanatik te melden. Galatasaray is bereid om de aanvaller een jaarsalaris van vijftien miljoen euro te bieden voor een terugkeer naar Istanbul, waar hij eerder in 2005 een halfjaar speelde.

Bezig met laden …