voetbalzone

Ribéry met grote voorsprong boven Robben verkozen door collega’s

Peter Nusselder06 jan 2014, 11:03
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2014, 11:03
Advertentie

Franck Ribéry werd in 2013 al uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar en het kwam niet als een verrassing dat de vleugelaanvaller van Bayern München zich ook de beste van de Bundesliga mag noemen. De collega’s uit de Duitse competitie verkozen de Frans international in Kicker tot de beste speler van de eerste seizoenshelft, met grote voorsprong op ploeggenoot Arjen Robben.

/

In totaal stemde meer dan de helft van de 238 deelnemende Bundesliga-spelers op Ribéry: 56,4 procent was van mening dat de Fransman de afgelopen maanden de beste van Duitsland was. Runner-up Robben moest genoegen nemen met 11,4 procent van de stemmen. De nummer drie, aanvallende middenvelder Marco Reus van Borussia Dortmund, had volgens 6,8 procent van zijn collega’s het meest recht op de onderscheiding.

Bij de bovenste vier bevond zich overigens nog een derde speler van lijstaanvoerder Bayern: aanvoerder Philipp Lahm kreeg 4,7 procent van de stemmen. Trainer Josep Guardiola viel niet in de prijzen: de coaches die als beste beoordeeld werden waren op de eerste plaats Lucien Favre van Borussia Mönchengladbach, gevolgd door Markus Weinzierl (FC Augsburg) en Jos Luhukay, de Nederlandse oefenmeester van Hertha BSC.

Bezig met laden …