voetbalzone

Ribéry prijst talentvolle landgenoot: ‘Maar hij zal nog veel kritiek krijgen’

Yanick Vos14 okt 2016, 08:49
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2016, 08:49
Advertentie

Ousmane Dembélé maakte afgelopen zomer de overstap van Stade Rennes naar Borussia Dortmund. De aankoop van vijftien miljoen euro heeft in zijn eerste maanden in de Bundesliga al mooie dingen laten zien. De negentienjarige aanvaller, geboren in het Franse Vernon, maakt veel indruk, ook op zijn landgenoot Franck Ribéry.

/

De buitenspeler van Bayern München spreekt lovend over Dembélé, maar heeft ook advies. "Hij is fris, tweebenig, snel en heeft ontzettend veel potentie. Hij is een sprinter die kan dribbelen en verdedigers uit kan spelen”, vertelt Ribéry in gesprek met Sport Bild. “Hij moet nog wennen aan de Bundesliga. En met alle respect, hij is pas net bezig. Hij gaat nog veel kritiek te verwerken krijgen, tot hij het niveau bereikt waar ik op ben beland.”

Dembéle mag zich dit seizoen basisspeler noemen in de ploeg van trainer Thomas Tuchel. Hij kwam alle zes de competitieduels in actie en was één keer trefzeker. Vrijdagavond neemt Borussia Dortmund het voor eigen publiek op tegen Hertha BSC.

Bezig met laden …