voetbalzone

Ribéry raakt opnieuw tegenstander: ‘Hij is een tikkende tijdbom’

Gijs Freriks21 aug 2016, 11:10
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2016, 11:10
Advertentie

Bayern München won vrijdagavond met 0-5 van Carl Zeiss Jena, maar het ging na afloop niet alleen over de overwinning. Franck Ribéry zou tegenstander Matthias Kühne namelijk een tik tegen hoofd hebben gegeven, terwijl hij vijf dagen eerder in de Supercup tegen Borussia Dortmund ook al een lichte elleboogstoot had uitgedeeld aan Felix Passlack.

/

Scheidsrechter Thorsten Kinhöfer zegt tegen boulevardkrant BILD dat de 33-jarige Ribéry op zijn tellen moet passen: “Hij is een tikkende tijdbom. Er worden natuurlijk vaak overtredingen op hem begaan, maar hij is ook licht ontvlambaar. Tegenstanders kunnen dat aangrijpen om hem bewust te provoceren. Dat kan een tactiek zijn”, aldus de arbiter.

Kühne, de 28-jarige verdediger van Carl Zeiss Jena, zegt overigens dat er niet veel aan de hand was. “Je moet het niet groter maken dan het is. Het was geen oneerlijke actie. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat hij mij bewust raakte, al ben ik wel benieuwd hoe de scheidsrechters dit seizoen op hem gaan letten.”

Bezig met laden …