voetbalzone

Ribéry: ‘Wat een onzin, ik heb helemaal geen angst voor naalden’

Thijs Post14 jun 2014, 17:00
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2014, 17:00
Advertentie

De medische staf van Bayern München had het in het verleden aan de stok met de KNVB inzake Arjen Robben en nu wordt er ruziegemaakt met de beleidsbepalers van de nationale ploeg van Frankrijk. De Fransen moeten Franck Ribéry missen op het WK en zij hebben de vermaarde clubdokter van Bayern, Hans-Wilhem Müller-Wohlfahrt, de schuld gegeven. Ribéry spreekt zich voor het eerst uit over de kwestie: hij schaart zich achter Müller-Wohlfahrt.

voetbalzone

“Ik zit nu zeven jaar bij Bayern München en Mull heeft mijn volste vertrouwen. Hij heeft me altijd geholpen. Wat hij doet is correct”, klinkt het uit de mond van de vleugelaanvaller. Ribéry is bang voor injecties, zo beweerde dokter Franck Le Gall van de nationale ploeg van Frankrijk. Anders had Ribéry het WK gewoon kunnen spelen. Müller-Wohlfahrt zei juist dat hij Ribéry fit had kunnen krijgen voor het WK.

“Wat een onzin. Ik heb helemaal geen angst voor naalden, maar ik laat me geen cortisonen inspuiten door de Franse dokter”, zegt Ribéry over de methodes van Le Gall. “Ik weet namelijk dat het niet goed is. Geloof me, ik had dolgraag het WK gespeeld, maar mijn carrière gaat na het WK verder”, aldus Ribéry, die kampt met rugklachten. Hij wil dat er een einde komt aan het geruzie tussen beide partijen. “Het is voorbij, ik kan het WK niet spelen, ik heb het geaccepteerd.”

Bezig met laden …