voetbalzone

Ribéry wekt weer woede: ‘Het zegt veel dat hij dit nodig heeft’

Thijs Post15 aug 2016, 12:52
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2016, 12:52
Advertentie

Franck Ribéry staat bekend als een begaafde buitenspeler, maar hij is ook iemand die regelmatig met zijn ellebogen wappert. Zondag was het in de Duitse Supercup weer raak: Borussia Dortmund-jongeling Felix Passlack hield Ribéry vast en werd tot tweemaal toe in zijn gezicht geslagen door de Fransman. Een zekere rode kaart, maar Ribéry ontsprong de dans.

/

Ribéry haalde al drie keer eerder uit tegen Borussia Dortmund. In mei, na de finale van de DFB Pokal, meldde Dortmund-verdediger Mats Hummels zich voor de camera. “2013, 2014, 2016. De geschiedenis herhaalt zich”, zei Hummels, nu ploeggenoot van Ribéry bij Bayern, destijds. Zondag was het dus weer raak.

“Een beter compliment kan Passlack eigenlijk niet krijgen”, schamperde Dortmund-aanvoerder Marcel Schmelzer na afloop in gesprek met de ZDF. “Het zegt veel dat een speler als Ribéry dit soort dingen nodig heeft. Als iemand je met zijn arm in je gezicht slaat, is dat rood. Ik snap niet waarom het weer niet is gebeurd.”

Middenvelder Sebastian Rode speelde vorig seizoen nog in München; tegenwoordig is hij actief in Dortmund. “Ik ken Franck, hij is een heethoofd. Als het niet de Supercup was, maar een normale competitiewedstrijd, dan had hij sowieso rood gekregen.”

Bezig met laden …