voetbalzone

Ribéry wil geen plaatsmaken: 'Reus is goed, maar ik blijf nog wel even'

Bart Kruyt20 nov 2014, 13:03
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2014, 13:03
Advertentie

Marco Reus kan na dit seizoen door een clausule in zijn contract voor 25 miljoen euro vertrekken bij Borussia Dortmund en wordt veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Bayern München. Volgens Lothar Matthäus heeft Bayern Reus ook nodig, omdat Arjen Robben en Franck Ribéry 30 en 31 jaar oud zijn en niet nog jarenlang op topniveau zullen blijven presteren.

Ribéry is de laatste tijd al steeds vaker geblesseerd, maar benadrukt dat hij niet van plan is om plaats te maken voor Reus. "Reus is een goede speler, maar ik blijf hier nog wel even", maakt de Fransman duidelijk in gesprek met Kicker. "Ik heb alles gewonnen bij deze club en droom ervan om nog meer prijzen te pakken. Ik voel me goed en ben nog steeds een belangrijke speler voor Bayern."

Ribéry speelt al sinds 2007 bij Bayern en heeft de selectie steeds sterker zien worden. "Dit is het beste team waar ik ooit in heb gespeeld", meent de dribbelaar. "Als alles normaal verloopt, dan zijn we moeilijk af te stoppen in de Bundesliga. De Champions League? Real Madrid heeft ook een erg sterk team, maar we doen er alles aan om in 2015 twee keer naar Berlijn te gaan." Naast de Champions League-finale wordt ook de DFB Pokal-finale in Berlijn gespeeld.

Bezig met laden …