voetbalzone

Rice biedt excuses aan na ‘f*cking corruptie’-tirade tegen Spaanse arbiter

Tim Cozijnsen07 mei 2022, 15:21
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2022, 15:21
Advertentie

Declan Rice heeft zijn excuses aangeboden voor zijn tirade richting de Spaanse scheidsrechter Jesús Gil Manzano. West Ham United moest tijdens de returnwedstrijd in de halve finale van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt een 2-1 nederlaag van een week geleden in eigen huis wegpoetsen, maar ging donderdagavond met tien man ook in Duitsland onderuit (1-0). Rice was witheet na de uitschakeling van the Hammers en beschuldigde de leidsman na afloop in de catacomben van corruptie. “Ik heb mijn excuses aangeboden en ben verdergegaan”, zo luidt de reactie van de middenvelder op het sociale medium TikTok.

“Scheidsrechter, scheidsrechter, je was erg slecht”, zei de aanvoerder van West Ham United toen hij de leidsman na het laatste fluitsignaal opzocht. “Je was erg slecht. De hele avond, was je zo slecht. Hoe kon je zo slecht zijn? Eerlijk, ze hadden je kunnen betalen. F*cking corruptie!” Rice beschuldigde de arbiter op de persconferentie na afloop van de uitschakeling ook al van partijdigheid. “De rode kaart (van Aaron Cresswell, red.) was wel terecht lijkt me, maar verder waren de beslissingen van de leidsman slecht. Het leek alsof hij elke keer in het voordeel van Frankfurt floot. Als iemand nu eenmaal zo tegen je is, is het vechten tegen de bierkaai.”

De international van Engeland kon na zijn woede-uitbarsting niet op veel steun rekenen van buitenaf. Rice werd verweten dat hij zonder gegronde redenen ernstige beschuldigingen richting de Spaanse leidsman maakte. Men vond ook dat West Ham terecht was uitgeschakeld doordat ze in beide wedstrijden niet beter waren dan Frankfurt, en dat dit niks met de beslissingen van de scheidsrechter te maken had. “Zoiets gebeurt in het heetst van de strijd, soms kan voetbal zo zijn”, zo luidde de reactie van Rice. “Ik heb mijn excuses aangeboden en ben verdergegaan.”

David Moyes reageerde een dag na de uitschakeling al met begrip op de woede-uitbarsting van Rice. “Het laat gewoon zien hoeveel alle spelers erom gaven”, zegt de Schotse manager. “We hadden het gevoel dat we over het algemeen vrij slecht waren behandeld. Als je voetbal begrijpt, is iedereen emotioneel. Tenzij je er zelf middenin zit, begrijpen mensen soms niet hoe het voelt.” Moyes toonde zich tijdens het duel met Frankfurt zelf ook van zijn meest slechte kant door een bal hard richting een ballenjongen, wiens hoofd maar net gemist werd, te schoppen. “Ik moet me verontschuldigen voor het schoppen van de bal richting de ballenjongen. Maar hij gooide de bal wel heel zacht naar me, hij lag perfect voor een volley", zo klonk de misplaatste grap van de Schot in zijn reactie op het incident.

Bezig met laden …