Richarlison in tranen op de bank ondanks zege Brazilië en record Neymar

Sam Vreeswijk09 sep 2023, 14:23
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:12

Het was vrijdag een feestelijke avond voor Neymar en Brazilië. Het land won een WK-kwalificatieduel met liefst 5-1 van Bolivia en Neymar kroonde zich tot topscorer aller tijden van Brazilië. Toch was het niet voor iedereen binnen a Seleção een mooie avond: Richarlison, die niet wist te scoren, werd gewisseld in de 71ste minuut en zat vervolgens in tranen op de bank.

De aanvaller van Tottenham Hotspur begon nog in de basis, maar was niet trefzeker tegen Bolivia. Dat waren Rodrygo (tweemaal), Raphinha en Neymar (tweemaal) wél. Het laatste doelpunt van Neymar zag Richarlison vanaf de bank, daar hij in minuut 71 werd afgelost door Wolverhampton Wanderers-aanvaller Matheus Cunha.

Eerder in de tweede helft had Richarlison nog een grote kans gemist. Neymar gaf een diepe bal en Raphinha kopte voor richting Richarlison. Laatstgenoemde kapte een verdediger uit, maar schoot de bal van dichtbij vervolgens hoog over. Dat was enigszins tekenend voor de vorm van de spits, die in de zomer van 2022 de overstap van Everton naar Tottenham maakte, en sindsdien slechts vier keer wist te scoren in veertig officiële duels voor the Spurs.

Namens Brazilië was Richarlison sinds zijn overstap naar Tottenham aanvankelijk juist een stuk trefzekerder. Zo was hij op het afgelopen WK in Qatar goed voor drie doelpunten en een assist in vier wedstrijden. Sindsdien wist hij echter niet meer te scoren namens de Goddelijke Kanaries; ook niet in de oefeninterlands tegen Guinee (4-1 winst) en Senegal (2-4 nederlaag) in juni van dit jaar. Vermoedelijk hebben de tranen van Richarlison daarom te maken met zijn teleurstellende vorm.