Rick KarsdorpGetty Images

'Rick Karsdorp krijgt uiterst pijnlijk signaal van AS Roma en kan op zoek naar een nieuwe club'

Lars Capiau17 aug 2024, 14:18
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2024, 14:18
Advertentie

Rick Karsdorp is niet ingeschreven voor het komende Serie A-seizoen, zo weet Corriere dello Sport. Daniele de Rossi heeft de naam van de Nederlandse rechtsback niet genoteerd op de spelerslijst.

Met Saud Abdulhamid heeft Roma namelijk een verse rechtervleugelverdediger op het oog. De 25-jarige Saudische back moet overkomen van Al-Hilal. Derhalve lijken de diensten van Karsdorp niet langer nodig.

Dat is althans de conclusie van De Rossi. De reden voor het aanstaande vertrek van Karsdorp ligt volgens het Italiaanse medium deels aan het gedrag van de Nederlander jegens de eigen fans vorig seizoen.

De voormalig Feyenoord-speler beging toen een gigantische fout in het duel met Bayer Leverkusen in de eerste halve finale van de Europa League (0-2 verlies). Florian Wirtz profiteerde destijds van een te korte terugspeelbal van Karsdorp en schoot de 0-1 binnen.

De Nederlander werd na een uur gewisseld en verliet onder een striemend fluitconcert van de thuisfans het veld. Karsdorp zou met een cynisch applaus hebben gereageerd, alvorens hij woedend de kleedkamer zou hebben opgezocht.

Die reactie werd niet bepaald gewaardeerd door De Rossi. "Gespannen en nooit herstelde relaties die de speler geleidelijk naar de uitgang hebben geduwd", schrijft Corriere dello Sport daarover.

Karsdorp loopt eind volgend seizoen uit zijn contract en zou bij een verkoop deze zomer Roma nog wat geld op kunnen leveren. Besiktas, waar Giovanni van Bronckhorst de coach is, wordt genoemd als mogelijke nieuwe club. Transfermarkt taxeert de waarde van de 29-jarige back op 5 miljoen euro.

Bezig met laden …