voetbalzone

Rick Karsdorp kritisch: ‘Het leek wel alsof we uit speelden’

Tim Siekman04 feb 2019, 11:52
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2019, 11:52
Advertentie

AS Roma beleeft een zeer matig seizoen en staat op een teleurstellende vijfde plaats in de Serie A. Afgelopen week werd de Italiaanse club uitgeschakeld in de Coppa Italia met een 7-1 nederlaag tegen Fiorentina en zondag wist de ploeg in eigen huis niet te winnen van concurrent AC Milan (1-1). Rick Karsdorp hoopte op meer steun van het thuispubliek.

Karsdorp werd vijf minuten voor tijd gewisseld en ontving applaus van de fans. “Het applaus dat ik kreeg, maakt me blij. Maar voetbal is een sport van het collectief en ik kan zeker niet blij zijn met de sfeer waarmee wij te maken kregen tijdens de wedstrijd. Het leek wel alsof we uit speelden in plaats van thuis. Ons optreden geeft ons echter vertrouwen, we moeten positief blijven.”

De rechtsback heeft begrip voor de woede en teleurstelling bij de supporters, zo laat hij verder weten in de Italiaanse media. De Nederlander voelt zich goed na enkele langdurige blessures sinds zijn verblijf in Rome. “Ik ben blij met de minuten en het vertrouwen die ik krijg. Ik ben een vechter. Ik heb gevochten voor een plek in het elftal en nu krijg ik de kans om me te laten zien.”

Karsdorp is van mening dat Roma betere resultaten kan halen in de tweede seizoenshelft. “Zeker. Ik denk ook dat de spelers de slechte resultaten te verwijten valt en niet de trainer (Eusebio di Francesco, red.). Wij zijn degenen die moeten verbeteren.” Roma staat vijfde in de Serie A, met 25 punten achterstand op koploper Juventus.

Bezig met laden …