Riechedly BazoerKonyaspor

Officieel: Riechedly Bazoer heeft nieuw buitenlands avontuur te pakken

Siep Engelen11 sep 2024, 18:30
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2024, 18:35
Advertentie

Riechedly Bazoer verruilt AZ voor het Turkse Konyaspor, zo melden de Alkmaarders via de eigen clubkanalen. De verdediger annex middenvelder had in Alkmaar weinig perspectief op speeltijd en besloot eieren voor zijn geld te kiezen. Hij heeft in Turkije zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract.

Bazoer werd deze transferzomer al meerdere keren in verband gebracht met een transfer naar het buitenland. Zo zou PAOK Saloniki interesse hebben getoond en kon hij verkassen naar Saudi-Arabië, maar op die verzoeken ging Bazoer niet in.

Hij heeft uiteindelijk transfervrij de overstap gemaakt naar Konyaspor, dat blij is met de nieuwe aanwinst: "Bazoer is echt een grote naam. Hij heeft bij grote clubs in Europa gespeeld en doorliep de jeugdopleiding van PSV. We hebben veel vertrouwen in hem. We weten dat hij ons defensieve stabilteit gaat geven."

Bazoer kwam dit seizoen tot slechts drie speelminuten voor AZ. Trainer Maarten Martens vertelde eerder al dat de Bazoer mag vertrekken, maar die kans leek steeds kleiner te worden door het sluiten van de transfermarkt in veel Europese competities. In Turkije is de transferwindow langer open, tot 13 september, waardoor de 27-jarige verdediger alsnog de stap kan maken.

Bij Konyaspor heeft Bazoer zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026. Daar wordt hij de ploeggenoot van onder meer Tunahan Tasci, die afgelopen zomer de overstap maakte vanuit Fortuna Sittard.

Konyaspor staat momenteel op de negende plaats in de Turkse Süper Lig. Na vier duels verzamelde het vier punten. Vorig seizoen eindigde de ploeg op de zestiende plaats en wist het zich ternauwernood te handhaven.

Bazoer kwam in de zomer van 2022 transfervrij over van Vitesse. In Alkmaar speelde hij 68 wedstrijden, waarin hij niet tot scoren kwam. Eerder speelde Bazoer in Nederland voor Ajax en FC Utrecht. Tevens kwam hij zes keer uit voor het Nederlands elftal.

Bezig met laden …