voetbalzone

Riedewald: ‘Grappig, nu komen ze in Mercedes aanrijden op De Toekomst’

Daniel Cabot Kerkdijk24 dec 2015, 08:23
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2015, 08:23
Advertentie

Jairo Riedewald maakte op 22 december 2013, op zeventienjarige leeftijd, zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Een wedstrijd die hij nooit meer zal vergeten: met twee doelpunten zorgde de invaller ervoor dat een 1-0 achterstand werd omgebogen in een 1-2 overwinning. Riedewald kroonde Ajax tot winterkampioen, vijf jaar nadat hij de aanvoerdersband van Ajax D1 droeg.

voetbalzone

Riedewald denkt nog vaak terug aan de tijd toen het voor hem allemaal begon. “Het is eigenlijk wel grappig als ik de jongens die toen in de D1 speelden, nu zie instappen in hun auto van de club”, vertelt de verdediger via de officiële kanalen van Ajax. “Eerst werden ze door het Ajax-busje thuis opgehaald en nu komen ze in een Mercedes aanrijden op de Toekomst.”

“Dan denk ik: dat zijn gewoon de jongens waarmee ik de hele Ajax-jeugdopleiding heb doorlopen. Het is goed om daar af en toe nog eens bij stil te staan." Aanvoerder zijn in de jeugd van Ajax; het stelde volgens Riedewald niet veel voor. In de hoofdmacht is dat echter een grote verantwoordelijkheid. “Daar heeft de band logischerwijs veel meer impact. Natuurlijk ambieer ik het wel, het is een hele eer om aanvoerder van Ajax te zijn. Maar ik ben nog jong en doe het rustig aan."

Bezig met laden …