voetbalzone

Riedewald hoopvol: ‘In dat geval denk ik dat Bosz mij opstelt’

Dominic Mostert21 mei 2017, 18:50
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2017, 18:50
Advertentie

Het was niet het seizoen van Jaïro Riedewald, maar de verdediger van Ajax hoopt de jaargang woensdag op positieve wijze af te sluiten. Mogelijk ligt voor Riedewald een basisplaats in het verschiet tegen Manchester United, want Nick Viergever is geschorst en de inzetbaarheid van Daley Sinkgraven is twijfelachtig door een knieblessure.

Riedewald vertelt op de website van Ajax dat Sinkgraven de eerste keus is en Viergever daarna volgt in de rangorde der linksbacks. "Als óók hij niet kan spelen, zoals bijvoorbeeld nu het geval is door zijn schorsing, wordt er een beroep op mij gedaan. Het is afwachten hoe het er met Daley voor staat. Ik weet niet in hoeverre hij volledig fit is na zijn blessure. Mocht hij niet inzetbaar zijn, dan denk ik dat de trainer (Peter Bosz, red.) een beroep op mij zal doen."

"Ik speel minder dan gehoopt, maar ik heb desondanks Europees toch nog wel wat wedstrijden meegepikt", refereert Riedewald bijvoorbeeld aan de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon, die met 4-1 werd gewonnen. In de Eredivisie speelde hij maar zestien duels. De Europa League-zege zou veel goedmaken, zegt hij. "Ja, ik mag dan iets minder gespeeld hebben, ik maak nog steeds deel uit van het team. Als we de cup winnen, win ik 'm ook gewoon. Het is niet zo dat ik er niet bij hoor."

Bezig met laden …