voetbalzone

Riedewald: ‘Vorig seizoen speelden we alles, vorige week Kozakken Boys’

Thijs Post04 nov 2016, 07:20
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2016, 07:20
Advertentie

Het seizoen 2016/17 is nog niet het voetbaljaar van Jaïro Riedewald. De Ajacied wordt gezien als een groot talent, maar trainer Peter Bosz maakt vooralsnog andere keuzes. Donderdag mocht Riedewald in de Europa League tegen Celta de Vigo (3-2) weer eens opdraven.

/

“Ik mocht weer een keer spelen”, zegt Riedewald tegen RTL7. “Het was lekker om weer op het veld te staan in het stadion en met de supporters. Je voelt weer dat je deel uitmaakt van het team, dat is een lekker gevoel.” Riedewald weet dat hij speelde omdat Nick Viergever kampt met een blessure.

“Waarom ik speel, dat maakt niet uit. Nick heeft zijn kwaliteiten, ik heb mijn kwaliteiten. Het is aan de trainer.” Riedewald noemt het ‘vervelend’ dat hij niet wordt gezien als eerste keuze, maar hij weet ook dat hij zijn kansen met beide handen moet aangrijpen. Hij weet ook dat hij niet het enige talent bij Ajax is die genoegen moet nemen met een basisplek: ook Kenny Tete, Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer zijn geen basisspeler meer. “Vorig seizoen speelden we alles en kregen we soms zelfs rust, vorige week speelden we allemaal tegen Kozakken Boys. Zo snel kan het gaan.”

Bezig met laden …