voetbalzone

Riedewald: 'Zij kijken daar niet naar, de rest van Nederland wel'

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2015, 08:22
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2015, 08:22
Advertentie

Jairo Riedewald was al de jongste scorende debutant in de Eredivisie en deze maand maakte de negentienjarige verdediger bovendien zijn opwachting in het Nederlands elftal. Het gaat hard met het toptalent van Ajax. Het debuut van Riedewald in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije ging echter gepaard met een vieze bijsmaak: een 3-0 nederlaag.

voetbalzone

"Maar daar heb je gelukkig familie voor. Zij kijken niet naar het eindresultaat", zo vertelt Riedewald in het Algemeen Dagblad. "Dat doet de rest van Nederland wel. Mijn ouders zijn gewoon blij dat hun zoon zijn debuut heeft gemaakt in het Nederlands elftal. Dat besef had ik ook wel even nodig, want door de teleurstelling was daar eerst geen ruimte voor."

Ondank alles gaat Riedewald zijn shirt gewoon inlijsten. Ook hij staat ervan te kijken dat het allemaal zo hard gaat. Een bijkomend voordeel is dat hij leeftijdsgenoten als Kenny Tete en Anwar El Ghazi al jaren kent. "Dat geeft op een bepaalde manier ook vertrouwen. Dat is een belangrijke reden dat het voorlopig goed gaat."

Bezig met laden …