voetbalzone

Riise bindt kicksen weer onder en gaat onder leiding van Materazzi spelen

Yanick Vos18 aug 2016, 13:05
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2016, 13:05
Advertentie
/

John Arne Riise kondigde zijn afscheid als profvoetballer in juni aan, maar geeft toch een vervolg aan zijn loopbaan. De 35-jarige verdediger gaat aan de slag in India bij regerend kampioen Chennaiyin FC. De club uit de Indian Super League maakte de komst van de Noorse routinier donderdag bekend.

Riise speelde vorig seizoen ook al in India, toen nog voor Delhi Dynamos. In maart keerde hij terug bij Aalesunds FK, de club waar hij zijn carrière begon. De cirkel leek daarmee rond, maar Riise kon het niet laten en gaat spelen voor Chennaiyin, de club waar Marco Materazzi trainer is. “John heeft een fantastische carrière achter de rug. Hij wordt een heel belangrijke speler voor ons, zowel op als buiten het veld”, zegt Materazzi op de clubwebsite.

Materazzi speelde een belangrijke rol in het besluit van Riise om terug te keren naar India. “In juni besloot ik te stoppen met voetballen, maar heb de deur naar een rentree altijd open gehouden. Na een gesprek met Marco heb ik de motivatie gevonden om weer hard te gaan werken. Ik ben vereerd dat ik de kans krijg om te werken onder Marco. Om dicht met hem samen te werken wordt een mooie ervaring, ook voor mijn toekomst als trainer”, aldus Riise. De voormalig Noors international speelde eerder onder meer voor Liverpool, AS Roma en Fulham.


Bezig met laden …