voetbalzone

Riise verdedigt ‘cheat’ Suárez: ‘Spelers gaan neer, dat is voetbal’

Thijs Post06 dec 2011, 16:23
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2011, 16:23
Advertentie

Luis Suárez viel maandag niet in de smaak bij de supporters van Fulham. De aanvaller van Liverpool ging op sommige momenten maar wat graag naar het gras en dat kwam hem op spreekkoren van het thuispubliek te staan: de fans maakten hem uit voor cheat. John Arne Riise, momenteel actief voor Fulham maar in het verleden speler van Liverpool, is niet boos over de fopduiken van de ex-Ajacied.

/

“Spelers gaan neer, dat is voetbal”, verzekert de Noor in de Engelse media. “Of dat diving is of niet, is niet aan ons. Wij spelen door en als we denken dat het geen vrije trap is zeggen we hem dat. Hij is een goede speler, we hebben respect voor wat hij doet.”

“Je kon zien dat hij steeds gefrustreerder werd”, vervolgt Riise. “Maar die frustratie verdwijnt snel en dat is de professionaliteit die hij heeft. Mentaal is hij zeer sterk. Vaak spelen de verdedigers erg hard tegen hem, want dat is de manier waarop hij soms af te stoppen is. Hij beweegt over het hele veld, maar onze centrale verdedigers hadden hem onder controle.”

Bezig met laden …