voetbalzone

‘Rijkaard is wel realistisch, niet iedereen is blij met hoe het daar gaat’

Erik van Dam15 jan 2013, 11:07
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2013, 11:07
Advertentie

Frank Rijkaard kende ups en downs in zijn carrière als trainer en wordt op korte termijn mogelijk weggestuurd bij Saudi-Arabië. De oud-prof staat onder druk door matige prestaties van het nationale team en de geruchten gaan dat de Saudische bond zijn contract wil afkopen. Rijkaard zelf blijft het liefst gewoon tot eind 2013 bondscoach, zegt zijn zaakwaarnemer Perry Overeem. Hij heeft ook nog geen negatieve signalen vanuit de bond ontvangen.

/

“Wij hebben geen enkel officieel bericht gehad van de bond, voorlopig zijn het alleen geruchten. Maar Frank is wel realistisch. Niet iedereen is blij met hoe het daar gaat, vooral de media en een deel van de supporters niet. Frank is niet van plan om uit eigen beweging te stoppen. Hij wil gewoon doorgaan en zijn werk afmaken, voor zover hij er de kans voor krijgt”, aldus Overeem aan NUsport.

Het bondscoachschap van Rijkaard bij de Arabieren is zijn vijfde klus als trainer. Hij begon in 1998 als keuzeheer van Oranje en werkte daarna bij Sparta Rotterdam, Barcelona en Galatasaray. Het lukte de Amsterdammer niet om zijn huidige groep spelers naar het WK 2014 te loodsen; volgende maand gaat de kwalificatiecyclus voor de Azië Cup van 2015 beginnen.

Bezig met laden …