voetbalzone

‘Rijkaard kandidaat om weer in Primera División aan de slag te gaan’

Peter Nusselder30 nov 2015, 12:11
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2015, 12:11
Advertentie

Valencia nam zondag na de 1-0 nederlaag bij Sevilla afscheid van Nuno Espírito Santo en moet op zoek naar een nieuwe trainer. Volgens Spaanse media is Frank Rijkaard een voorname kandidaat om weer aan de slag te gaan in de Primera División, waar hij eerder voor Barcelona werkte.

voetbalzone

De Nederlandse oefenmeester had het tussen 2003 en 2008 voor het zeggen in het Camp Nou en won in 2006 de Champions League met de Catalaanse grootmacht, die onder zijn leiding ook twee keer landskampioen werd. Sport meldt maandag dat Rijkaard net als Michael Laudrup een belangrijke kanshebber is om te worden aangesteld door Valencia, dat teleurstellend negende staat in Spanje.

Dat terwijl de ambities van los Che en vooral van eigenaar Peter Lim groot zijn. Of Rijkaard zelf in Valencia geïnteresseerd is, zal nog moeten blijken. In oktober werd de Nederlander genoemd als kandidaat om terug te keren bij Barcelona, maar die geruchten zwakte hij zelf vlug af. Twee weken geleden verscheen zijn naam op een lijst van veertig trainers die Morten Olsen kunnen opvolgen bij Denemarken.

Bezig met laden …