voetbalzone

Rik Elfrink: ‘Hij kan zomaar de grote verrassing worden onder Bosz’

Jeroen van Poppel26 jul 2023, 22:30
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:02
Advertentie

Rik Elfrink denkt dat Jordan Teze komend seizoen weleens voor verrassingen kan gaan zorgen bij PSV. De clubwatcher van het Eindhovens Dagblad laat in gesprek met Voetbalzone zijn licht schijnen op de transferzomer en concludeert dat de Eindhovenaren op de rechtsbackpositie nog wel versterking kunnen gebruiken. Als Teze in plaats van rechtsachter in het centrum gaat spelen, dan zou hij best goed uit de verf kunnen komen onder trainer Peter Bosz, zo vertelt Elfrink. Verder bespreekt hij ook de situatie rond Yorbe Vertessen

In januari besloot PSV om Vertessen te verhuren aan Union Sint-Gillis, waar hij tot vier goals en drie assists kwam in twintig optredens. "Ik denk niet dat Union voor hem terug gaat komen, omdat het een vrij dure optie is", zegt Elfrink. Bij PSV is naar verwachting geen plek voor de 22-jarige Belg. "Je moet er rekening mee houden dat hij verkocht gaat worden komende zomer."

Daarvoor zijn mogelijkheden, weet de clubwatcher. "Er is belangstelling uit de Bundesliga. PSV wil er dan ook geld van maken. Het is een speler met potentie en snelheid, daar zou je toch enkele miljoenen voor moeten kunnen krijgen. Al is het verkopen van spelers nooit de grootste kwaliteit geweest van PSV. Drie of vier miljoen moet mogelijk zijn."

Peter Bosz heeft achterin vers bloed nodig, stelt Elfrink. "Aan de rechterkant van de verdediging heeft PSV behoefte aan versterking. Zowel op de backpositie als centraal. Daar mag je wel een upgrade verwachten. Shurandy Sambo komt terug als rechtsback (na een verhuurperiode bij Sparta Rotterdam, red.), maar het lijkt me niet onlogisch dat daar een sterke troef bij komt."

Sinds Denzel Dumfries twee jaar geleden werd verkocht aan Internazionale, heeft PSV het moeilijk op de rechtsbackpositie. "Daar is Phillipp Mwene voor in de plaats gekomen. Misschien moeten we die jongen niet te veel onderschatten. Hij is wel gewoon Oostenrijks international en kan vanaf links en rechts spelen. Maar het is geen topspeler. Idealiter heb je daar een iets betere speler staan."

"Ook Teze heeft rechtsback gespeeld. Dat is geen succes geworden. Ik denk ook dat hij zich prettiger voelt in het centrum. Daar heeft hij te maken met andere ruimtes. Ik vind hem niet goed genoeg geweest op de backpositie. Het kan zijn dat hij onder Bosz best een verrassing wordt. Er is altijd een speler die je als verrassing kunt noemen. Misschien wordt hij dat wel."

Bezig met laden …