voetbalzone

Rik Elfrink ontkent Franse berichtgeving omtrent Vranckx en PSV

Wessel Antes19 jul 2023, 12:45
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 12:45
Advertentie

PSV heeft nog geen bod van 12 miljoen euro uitgebracht op Aster Vranckx, zo meldt het Eindhovens Dagblad woensdag, in navolging op de berichtgeving van het Franse L'Équipe een dag eerder. De Eindhovenaren zouden wel nog altijd hopen op de komst van de Belgische middenvelder, al is Burnley ook in de race. Vranckx, die bij VfL Wolfsburg nog tot medio 2025 vastligt, moet de volgende topaankoop worden onder trainer Peter Bosz bij PSV. De Eindhovenaren namen al afscheid van Érick Gutiérrez (Chivas) en willen met de komst van Vranckx inspelen op het naderende vertrek van Ibrahim Sangaré.

Dinsdag kwam de grootste sportkrant van Frankrijk met het nieuws dat PSV een bod van 12 miljoen euro, exclusief bonussen, heeft uitgebracht op Vranckx. Journalist Rik Elfrink geeft echter aan dat er nog geen officiële aanbieding is neergelegd bij Wolfsburg. De Eindhovenaren zijn gebaat bij wat haast, daar Burnley-manager Vincent Kompany zijn landgenoot graag ziet komen. De voormalig topverdediger van Manchester City belde Vranckx afgelopen week om hem te overtuigen de overstap naar de Premier League te maken, maar de middenvelder zou graag bij PSV aan de slag gaan. Burnley zou overigens wel al hebben geboden op Vranckx. Om welk bedrag dat gaat, is vooralsnog onbekend.

Eerder meldde het Algemeen Dagblad al dat Vranckx een bezoek aan De Herdgang heeft gebracht. De controleur zou daarbij gesproken hebben met Bosz en technisch directeur Earnest Stewart, die hun plannen met PSV hebben toegelicht. Vranckx, die tijdens het jeugd-EK aanvoerder was van Jong België, staat sinds juli 2021 onder contract in Wolfsburg. Destijds werd hij voor 8 miljoen euro overgenomen van KV Mechelen. In het afgelopen seizoen speelde Vranckx op huurbasis voor AC Milan, maar namens i Rossoneri wist hij nooit te imponeren. De Italianen besloten zodoende om de optie tot koop in het huurcontract te laten varen.

Bij PSV kan Vranckx de derde grote zomeraanwinst worden, na de komst van aanvallers Noa Lang (Club Brugge) en Ricardo Pepi (FC Augsburg). De Eindhovenaren willen koste wat het kost de groepsfase van de Champions League bereiken, waardoor de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen bereid is om veel te investeren. Indien de transfersom van Vranckx daadwerkelijk 12 miljoen euro bedraagt, komen de totale uitgaven van PSV deze zomer, zonder bonussen, al op ruim 35 miljoen euro uit. De Brabantse topclub levert met het vertrek van Xavi Simons (terug naar Paris Saint-Germain), Jarrad Branthwaite (terug naar Everton), Thorgan Hazard (terug naar Borussia Dortmund), Fábio Silva (terug naar Wolverhampton Wanderers) en Gutiérrez echter ook behoorlijk wat kwaliteit in.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …