voetbalzone

Rik Elfrink weet het bedrag dat PSV voor Yorbe Vertessen kan vangen

Bart DHanis10 jan 2024, 11:55
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:00
Advertentie

Yorbe Vertessen kan PSV een totaalpakket van rond de vijf miljoen euro opleveren als hij vertrekt, zo meldt Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad woensdag. Vertessen staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Union Berlin en Toulouse, die beiden bereid zijn dat bedrag op tafel te leggen. De vleugelaanvaller van PSV moet in de Duitse hoofdstad Sheraldo Becker vervangen, die een transfer naar Villarreal nadert. Vertessen wil zelf graag de club verlaten.

Vertessen wil graag spelen. Bij PSV is de 23-jarige aanvaller momenteel derde in de pikorde, achter Hirving Lozano en Noa Lang. Peter Bosz stelt soms zelfs Malik Tillman op ten faveure van Vertessen. PSV heeft nog niet het jawoord gegeven aan de eventuele overgang.

Vertessen werd afgelopen seizoen al eens verhuurd door PSV. De pijlsnelle aanvaller kwam tijdelijk uit voor Union Sint-Gillis. Hij kwam twintig keer in actie voor de club uit België. Vertessen scoorde vier keer en gaf drie assists. Volgens Elfrink hebben ook clubs uit de Jupiler Pro League 'latente' interesse in de aanvalsleider.

Nu kan Vertessen dus een nieuwe competitie toevoegen aan zijn cv. Bij Union zal hij Becker moeten vervangen en bij Toulouse kan hij teamgenoot worden van onder meer Thijs Dallinga en Stijn Spierings.

Vertessen kwam op achtjarige leeftijd naar Eindhoven. Hij doorliep nagenoeg alle jeugdelftallen van de club en kwam in totaal 97 keer in actie in de hoofdmacht. Vertessen scoorde hierin 17 keer en gaf 10 assists.

Om het vertrek van Vertessen op te vangen heeft PSV volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano Manchester United-speler Facundo Pellistri op het oog.

De Eindhovenaren hopen de Uruguayaan te huren van United, maar krijgen daarbij concurrentie van Los Angeles Galaxy.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …