voetbalzone

Rik Elfrink weet wat Noa Lang moet opleveren met transfer naar PSV

Wessel Antes28 jun 2023, 08:42
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 08:42
Advertentie

Noa Lang moet Club Brugge tussen de dertien en vijftien miljoen euro opleveren, weet het Eindhovens Dagblad. De 24-jarige aanvaller, die in het Jan Breydelstadion nog tot medio 2025 vastligt, staat open voor een terugkeer in de Eredivisie, maar PSV vindt de vraagprijs momenteel nog te gortig. “Dat is waarschijnlijk wat te veel van het goede”, stelt journalist Rik Elfrink. Waar PSV spits Ricardo Pepi bijna binnen heeft, lijkt de transfer van Lang nog ver weg.

Vanuit de Belgische media werd eerder een bedrag van twaalf miljoen euro genoemd, maar Lang moet Club dus meer opleveren. Volgens Transfermarkt is zijn huidige marktwaarde vijftien miljoen euro. Lang speelde de afgelopen jaren 125 officiële wedstrijden voor Club, waarin hij goed was voor 38 doelpunten en 34 assists. De linksbuiten leverde een grote bijdrage in het behalen van twee landstitels (2021 en 2022). Daarnaast won Lang tweemaal de Belgische Supercup.

PSV lijkt de interesse in Lang voor nu te laten varen, al weet Elfrink dat de Eindhovenaren nog altijd azen op een sterke linksbuiten. Verder doet de journalist een opvallende suggestie: “Of Pepi ook voor de zijkanten een optie wordt, zal moeten blijken.” De Amerikaanse spits, die in het Philips Stadion tot medio 2028 gaat tekenen, speelde in zijn carrière tot dusver slechts zes wedstrijden als buitenspeler. De vraag is of Pepi over genoeg snelheid beschikt om vanaf de vleugels te spelen.

Verdedigende versterking
De komende weken lijkt de focus bij technisch directeur Earnest Stewart te liggen op versterkingen voor de defensie en op het middenveld. De Eindhovenaren hopen al voor het trainingskamp in Oostenrijk (tussen 13 en 23 juli) een aantal nieuwe spelers toe te voegen. Het elftal van Peter Bosz oefent de komende maand tegen Sint-Truiden, FC Blau-Weiss Linz, FC Augsburg, FC Eindhoven en Nottingham Forest. Op vrijdag 4 augustus gaat bekerwinnaar PSV op bezoek in De Kuip, waar het met landskampioen Feyenoord uitvecht wie er met de Johan Cruijff Schaal vandoor gaat.

Bezig met laden …