Ritsu Doan en consorten naar finale Azië Cup na 0-3 overwinning

Tim Siekman28 jan 2019, 15:52
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2019, 15:52

Japan heeft zich maandagmiddag geplaatst voor de finale van de Azië Cup. Ritsu Doan en consorten wisten in de halve eindstrijd af te rekenen met Iran, dat met onder anderen Alireza Jahanbakhsh speelde: 0-3. Door de ruime zege is Japen een duel verwijderd van de titel. De tegenstander in de finale wordt de Verenigde Arabische Emiraten of Qatar.

Yuya Osako was zoals wel vaker het geval is bij de nationale ploeg van Japan degende die zijn team de winst bezorgde. De aanvaller van Werder Bremen was in de eerste helft niet trefzeker, maar wist na de onderbreking twee keer te scoren. Tien minuten na de rust kopte hij goed raak en even later faalde hij niet vanaf elf meter: 0-2. In blessuretijd maakte Genki Haraguchi er ook nog 0-3 van.

Japan had in de gehele wedstrijd meer balbezit, maar het was Iran dat iets meer mogelijkheden creerde om tot scoren te komen. Osako zorgde echter voor het verschil, waardoor favoriet Iran is uitgeschakeld. Dinsdagmiddag vanaf 15.00 gaan de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar uitmaken tegen wie Japan moet strijden in de finale.