voetbalzone

Rivaldo valt in en bezorgt Sao Paulo op heerlijke wijze drie punten

Daniel Cabot Kerkdijk04 sep 2011, 07:30
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2011, 07:30
Advertentie

Flamengo leunt op de kwaliteiten van Ronaldinho, maar ook Sao Paulo doet beroep op de kwaliteiten van een balkunstenaar. De inmiddels 39-jarige Rivaldo laat dit seizoen zien dat hij een meer dan nuttige kracht is voor het team van Adilson Batista. De veteraan maakte zaterdag de winnende treffer tegen Figueirense en dat was zeker geen simpele intikker.

Sao Paulo kwam vier competitieduels op rij niet tot winst, maar aan die negatieve reeks kwam zaterdag een einde. Vlak voor rust maakte Cicero uit een vrije trap de openingstreffer. Luttele minuten na de onderbreking gleed Joao Paulo de gelijkmaker in de netten en dreigde het duel in een gelijkspel te eindigen.

Rivaldo, die de gehele tweede helft mocht meedoen, zorgde voor de winnende treffer. De ex-speler van onder meer Barcelona en AC Milan werd met een steekpass vrij voor het doel gezet en zette doelman Wilson Rodriguez met een schijntrap op het verkeerde been. Een heerlijke inzet in de verre hoek volgde daarna. Sao Paulo staat tweede, maar kan na zondag naar de vijfde plaats zakken.

Bezig met laden …