voetbalzone

River Plate degradeert en verliest 98,5 procent van tv-inkomsten

Daniel Cabot Kerkdijk26 jun 2011, 22:02
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2011, 22:02
Advertentie

River Plate heeft zondagavond voor het eerst in haar roemrijke geschiedenis het hoogste niveau in Argentinië verlaten. De club uit Buenos Aires had vorige week het heenduel met Belgrano met 2-0 verloren en kwam zondag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Los Millionarios vierden sinds hun oprichting in 1901 33 landstitels en is daarmee recordkampioen.

Ruim 55.000 toeschouwers kwamen af op de meest belangrijke wedstrijd uit de geschiedenis van River Plate. Mariano Pavone zette de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong, maar Guillermo Farré nivelleerde de score na ruim een uur spelen. Pavone miste een strafschop. Vlak voor het eindsignaal braken er rellen uit op de tribunes en moest het duel worden gestaakt.

River Plate eindigde in het tweede reguliere deel van de nationale competitie als negende, maar op basis van het gemiddelde puntenaantal in de afgelopen drie seizoenen diende men play-offs om promotie/degradatie te spelen. De degradatie heeft flinke gevolgen voor River Plate, vooral met oog op de televisieinkomsten. Een niveau lager ontvangt men jaarlijks slechts 66.700 euro, oftewel een daling van 98,5 procent ten opzichte van afgelopen seizoen.

Bezig met laden …